Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Křupavé bramboráky s tvarohem s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

900 g brambor
100 g goudy s nízkým obsahem laktózy
110 g hladké mouky
1 lžíce majoránky
3 stroužky česneku
1 vejce
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej
Na tvarohovou směs
1 snítek čerstvého rozmarýnu
150 g tvarohu bez laktózy
sůl
mletý černý pepř
50 g čerstvého sýra bez laktózy

Postup přípravy

1

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Ochutíme je majoránkou, lisovaným česnekem a na jemno nastrouhaným sýrem.

2

Do bramborové směsi přidáme vejce, mouku, sůl a pepř. Důkladně promícháme a podle potřeby přidáme mouku. Pokud bude směs příliš hustá, zředíme ji vodou.

3

Na rozpáleném oleji smažíme bramboráky dozlatova a hotové kousky odkládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.

4

Z větvičky rozmarýnu otrháme snítky, pokrájíme je a smícháme s tvarohem. Přidáme sýr, podle chuti osolíme i opepříme.

5

Hotové bramboráky podáváme s tvarohovou směsí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3