Křupavé domácí bagety z bezlepkové mouky

Ingredience

1 balení sušeného droždí
460 g bezlepkové mouky
200 ml mléka
2 vejce
1 lžička soli
1 lžička krystalového cukru
1 vejce (žloutek)

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme a smícháme se solí, sušeným droždím a cukrem.

2

Mléko lehce ohřejeme a nalijeme ho k mouce. Přidáme vajíčka a vypracujeme vláčné hladké těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme ho na teplé místo, kde ho necháme hodinu kynout.

3

Připravíme si plech s pečicím papírem. Z těsta vypracujeme bagety a uložíme je na pečicí papír. Ještě je necháme 20 minut kynout.

4

Bagety potřeme vajíčkem a dáme je péct do předehřáté trouby na 180 °C. Bagety pečeme asi 20 minut.

5

TIP: Aby byly bagety pěkně nadýchané, přidáme do trouby plech s vodou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3