Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Krupicové knedlíky s jahodami a tvarohem

Ingredience

250 g krupice (dětské)
500 ml mléka
2 ks vejce
500 g polohrubé mouky
Na náplň
300 g jahod
Na ozdobu
máslo
moučkový cukr
odtučněný tvaroh

Popis

TIP: Místo moučkového cukru můžete knedlíky posypat cukrem třtinovým.

Postup přípravy

1

Z mléka a krupice uvaříme hustou krupicovou kaši a necháme ji vychladnout. Přidáme vejce a postupně přidáváme polohrubou mouku, dokud nám nevznikne těsto, se kterým se nám bude dobře pracovat.

2

Těsto si na pomoučněném vále vyválíme na placku, cca půl centimetru vysokou. Rozdělíme si ho na dílky o rozměrech 5x5 cm (podle velikosti jahod). Na každý díl položíme jahodu a zabalíme do knedlíku. Ty vhodíme do vroucí vody a vaříme přibližně deset minut.

3

Po uvaření knedlíky servírujeme polité rozehřátým máslem, a posypané cukrem a nastrouhaným tvarohem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3