Recepty Polévky Kulajda s vajíčkem

Ingredience

2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 l kuřecího bujónu
4 brambory (velké, typu B)
200 g žampionů
1 špetka soli
1 špetka pepře
3 lžičky krupicového cukru
3 lžíce bílého vinného octa
250 ml zakysané smetany
4 vejce
1 svazek kopru

Postup přípravy

1

V hrnci rozpusťte máslo a zaprašte ho moukou. Vzniklou jíšku postupně zalijte vývarem a rozmíchejte.

2

Přidejte na kostičky nakrájené brambory, houby, sůl a pepř.

3

Vařte do změknutí brambor, asi 15 minut. Dochuťte cukrem a octem.

4

Vmíchejte zakysanou smetanu a vařte další 2 minuty.

5

Nakonec přidejte najemno nakrájený kopr a odstavte polévku z plotny.

6

Podávejte se ztraceným vejcem, nebo před přidáním smetany zavařte vejce přímo do polévky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3