Recepty Hlavní jídla S masem Kuře pečené na kořenové zelenině

Ingredience

1 celé kuře
1 mrkev
1 kořenová petržel
¼ celeru
1 stroužek česneku
1 kostka kuřecího bujónu
1 lžička majoránky (sušené)
1 lžička mleté papriky
1 snítek čerstvého rozmarýnu
mletý černý pepř
máslo
sůl

Postup přípravy

1

Omyté a osušené kuře důkladně ze všech stran osolte a opepřete. Pod kůži kuřete dejte trochu másla.

2

Kořenovou zeleninu nakrájete na kostičky a dejte je na dno pekáče, osolte ji a poklaďte kousky másla. Paličku česneku rozkrojte na půl a přidejte k zelenině.

3

Osolené a opepřené maso položte na zeleninu a posypte ho majoránkou a sladkou paprikou.

4

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Mezitím 1/2 kostku MAGGI Slepičího bujónu rozpusťte asi v 250 ml vroucí vody.

5

Maso a zeleninu podlijte bujonem, pekáč přiklopte a kuře pečte asi 45 minut.

6

Poté kuře dopečte už odkryté dozlatova, během pečení ho přelévejte výpekem.

7

Hotové kuře servírujte se zeleninou a bramborami či bramborovou kaší.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3