Recepty Hlavní jídla S masem Kuřecí bylinkové špízy s okurkovým salátem

Ingredience

500 g kuřecích prsou (Tesco Grill Master kuřecích prsních filetů v bylinkové marinádě)
Zelená bylinková marináda „goddess“:
300 g bílého jogurtu
½ citronové šťávy
20 g mátových listů
20 g čerstvé petrželové natě
20 g čerstvé bazalky
Okurkový salát:
2 okurky (salátové)
1 lžička soli
1 špetka pepře
3 lžíce jablečného octa
2 lžíce olivového oleje
1 lžička medu
2 lžíce čerstvé petrželové natě (jemně nasekané)
1 lžíce kopru (nasekaného)
1 stroužek česneku
1 chilli paprička

Postup přípravy

1

Špejle namočíme do vody, aby během grilování neshořely.

2

Kuřecí prsa nakrájíme na co nejdelší proužky.

3

Čerstvou mátu, petrželovou nať, bazalku, jogurt a citrónovou šťávu dáme do mixéru a dohladka rozmixujeme. Polovinu si odložíme do chladničky. Do zbytku omáčky naložíme nakrájená kuřecí prsa, přikryjeme je potravinovou fólií a necháme marinovat alespoň 30 minut.

4

Potom proužky kuřecího masa napícháme jako těsnou vlnovku na mokré špejle – alespoň 2–3 proužky masa na jednu špejli, a grilujeme 5 minut z každé strany.

5

Připravíme si okurkový salát. Okurky nakrájíme na tenoučké plátky. Osolíme je a necháme odpočinout. Mezitím v misce smícháme jablečný ocet, olivový olej, med, 1 lžíci petrželové natě, kopr, prolisovaný česnek a pepř. Odložíme stranou. Chilli papričku očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Z nasolených okurek odstraníme přebytečnou tekutinu, Přidáme chilli a dresink a pořádně promícháme.

6

Ihned podáváme s kuřecími špízy, které polijeme zbytkem zelené omáčky a posypeme zbylou petrželovou natí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3