Recepty Hlavní jídla S masem Kuřecí maso na zelenině

Ingredience

3 ks kuřecích prsou
mletá paprika (nebo lžíce paprikové pasty)
1 špetka mletého kmínu
1 lžíce kukuřičného škrobu (nebo bramborového)
cuketa
čerstvá červená paprika
cibule (malá)
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce bílého vinného octa
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Kuřecí prsní řízky očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Maso osolíme, přidáme kmín a mletou sladkou papriku se škrobem. Důkladně promícháme, aby všechny kousky byly pěkně obalené. Necháme stát a mezitím si připravíme zeleninu.

2

Všechnu zeleninu nakrájíme, v pánvi s vyšším okrajem rozpálíme několik lžic oleje. Správnou teplotu pro přidání masa zjistíme tak, že vhodíme do tuku jeden kousek. Jestliže okamžitě zbělá a tvoří se kolem něj malé bublinky, přidáme ostatní maso. Promícháme a opečeme ze všech stran.

3

Po opečení masa přidáváme postupně zeleninu. Zeleniny by mělo být stejné objemové množství jako masa. Jako první přidáme cibuli nakrájenou na proužky. Pak postupně přidáme papriku a nakonec cuketu. Cuketu přidáme těsně před dokončením. Přidáme sojovou omáčku a ocet, promícháme, ještě minutu dusíme a je hotovo.

4

Opečeme brambory a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3