Květáková kari rýže s kokosovým mlékem

Ingredience

1 květák (větší)
1 cibule
200 ml kokosového mléka
1 lžíce kokosového oleje
1 lžíce kari
1 špetka mleté kurkumy
sezam
čerstvý koriandr
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Syrový květák rozebereme na růžičky a vhodíme je do mixéru. Vše rozmixujeme na drobné kousky (cca velikosti rýže). Na pánvi rozehřejeme lžíci kokosového oleje, přidáme nakrájenou cibulku a restujeme dozlatova. Přidáme rozmixovaný květák, kokosové mléko, kari a kurkumu.

2

Květák mícháme tak dlouho, dokud nevsákne všechno mléko. Květáková rýže by měla mít krémovou konzistenci. Nakonec vše ochutíme solí a pepřem.

3

Před podávání posypeme nasekaným koriandrem a sezamovými semínky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3