Recepty Dezerty Pečené Kynuté buchty

Ingredience

½ kostky čerstvého droždí
mléko
50 g krupicového cukru
½ kg hladké mouky
1 citron (nastrouhaná kůra)
vanilkový cukr
1 vejce (jen žloutek)
2 lžíce rumu
1 lžíce moučkového cukru
60 g másla (rozpuštěného)
máslo (na vymazání a konečné polití)

Postup přípravy

1

Nejdůležitější je udělat si kvásek: rozdrobené droždí se zalije asi 100 ml vlažného mléka, přidá se lžička cukru a promíchá. Měly by se objevit bublinky.

2

Zatímco čekáme na kvásek, v míse, v níž bude těsto kynout, smícháme prosátou mouku se solí, kůrou, vanilkou a zbylým cukrem, žloutkem, vychladlým máslem a vzešlým droždím.

3

Postupně přidáváme zbylé mléko a těsto hněteme. Poprášíme moukou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.

4

Po vykynutí z těsta vytvoříme kuličky, které dále rukama „rozválíme“ na placičky, dáme do nich náplň (my tvarohovou) a zabalíme.

5

Vyskládáme je na hodně vymaštěný plech, omastíme máslem a pečeme na 180°C.

6

Po upečení je znovu potřeme máslem, pokapeme rumem smíchaným s moučkovým cukrem a dvěma lžícemi horké vody. Vychladlé posypeme moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3