Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejdůležitější je udělat si kvásek: rozdrobené droždí se zalije asi 100 ml vlažného mléka, přidá se lžička cukru a promíchá. Měly by se objevit bublinky.
Zatímco čekáme na kvásek, v míse, v níž bude těsto kynout, smícháme prosátou mouku se solí, kůrou, vanilkou a zbylým cukrem, žloutkem, vychladlým máslem a vzešlým droždím.
Postupně přidáváme zbylé mléko a těsto hněteme. Poprášíme moukou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.
Po vykynutí z těsta vytvoříme kuličky, které dále rukama „rozválíme“ na placičky, dáme do nich náplň (my tvarohovou) a zabalíme.
Vyskládáme je na hodně vymaštěný plech, omastíme máslem a pečeme na 180°C.
Po upečení je znovu potřeme máslem, pokapeme rumem smíchaným s moučkovým cukrem a dvěma lžícemi horké vody. Vychladlé posypeme moučkovým cukrem.