Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Kynuté knedlíky jako od babičky

Ingredience

250 ml mléka
500 g polohrubé mouky
20 g čerstvého droždí
1 lžíce soli
1 lžička krystalového cukru
1 vejce

Popis

1) Knedlíky nakrájejte na plátky a dejte do mrazáku. Budete je mít připraveny na později.

2) Ještě lépe budou knedlíky chutnat s rohlíkem. Použijte starý rohlík, nakrájejte ho na kostičky a namočte do mléka. Pak už ho jen stačí zapracovat do těsta.

Postup přípravy

1

Z mléka si odlijeme 100 ml a mléko ohřejeme. V mléku rozmícháme droždí a lžičku cukru tak, aby se obě suroviny rozpustily. Kvásek dáme na teplé místo kynout.

2

Mouku smícháme se solí a prosejeme. Tento krok nevynechávejte, knedlíky budou nadýchanější.

3

Mouku smícháme s vajíčkem, zbytkem mléka a kváskem. Vypracujeme hladké těsto, které nesmí lepit. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.

4

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části, prohněteme a vytvarujeme knedlíky. Knedlíky ještě necháme 20 minut kynout.

5

Mezitím si připravíme hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Knedlíky vaříme nejprve 10 minut, otočíme je a vaříme dalších 10 minut.

6

Hotové knedlíky hned propíchneme vidličkou, jinak se srazí a nebudou chutné.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

Nabídka je platná do17.03.2025.
Nakoupit online
10h 0m
t d h m s
Okurka hadovka
1 ks
-44%
26,90
14 90
Okurka hadovka
1 / 2