Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
1) Knedlíky nakrájejte na plátky a dejte do mrazáku. Budete je mít připraveny na později.
2) Ještě lépe budou knedlíky chutnat s rohlíkem. Použijte starý rohlík, nakrájejte ho na kostičky a namočte do mléka. Pak už ho jen stačí zapracovat do těsta.
Z mléka si odlijeme 100 ml a mléko ohřejeme. V mléku rozmícháme droždí a lžičku cukru tak, aby se obě suroviny rozpustily. Kvásek dáme na teplé místo kynout.
Mouku smícháme se solí a prosejeme. Tento krok nevynechávejte, knedlíky budou nadýchanější.
Mouku smícháme s vajíčkem, zbytkem mléka a kváskem. Vypracujeme hladké těsto, které nesmí lepit. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části, prohněteme a vytvarujeme knedlíky. Knedlíky ještě necháme 20 minut kynout.
Mezitím si připravíme hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Knedlíky vaříme nejprve 10 minut, otočíme je a vaříme dalších 10 minut.
Hotové knedlíky hned propíchneme vidličkou, jinak se srazí a nebudou chutné.