Recepty Dezerty Pečené Kynuté koláčky bez čekání

Ingredience

Hlavní suroviny:
30 g čerstvého droždí
100 ml mléka
500 g hladké mouky
250 g másla
2 ks vejce
1 balení prášku do pečiva
1 špetka soli
1 lžička krystalového cukru
Tvarohová náplň:
1 kelímek měkkého tvarohu
2 lžíce moučkového cukru
1 vejce (jen žloutek)
1 vanilkový lusk
Maková náplň:
100 g mletého máku

Postup přípravy

1

Z mléka a droždí necháme vzejít kvásek‚ který vlijeme do misky s připravenými surovinami na kynuté těsto. Těsto řádně promísíme‚ ale kynout jej nenecháme, rovnou pracujeme. Podle hustoty můžeme přidat mouku nebo mléko. Těsto se nesmí lepit. Ze surovin na jednotlivé náplně si připravíme tvarohovou i makovou náplň. Povidla dle potřeby pouze rozředíme trochou černého čaje. Připravené kynuté těsto dáme na vál a vyválíme tenký plát‚ který rozdělíme rádlem na menší obdélníčky. Na ty klademe náplně a balíme do tvaru rohlíčků či šátečků. Naplněné rohlíčky a šátečky klademe kousek od sebe na plech vyložený pečicím papírem. Rohlíčky pak ještě po okrajích několikrát nařízneme ostrým nožem. Pečeme přibližně 10 minut při 200 °C. Upečené posypeme moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3