Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do mísy nasypte mouku a cukr. Lžíci trochu směsi odeberte a vmíchejte ji do 200 ml vlažného mléka. Nasypte droždí a nechte vzejít kvásek.
Do mouky přidejte žloutky, kvásek, zbylé mléko a máslo a vypracujte v hnětači těsto, až se budou dělat bubliny.Nechte ho zhruba hodinu kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
Povařte si mletý mák s mlékem, cukrem, skořicí a rumem. Nechte vychladit na pokojovou teplotu.
Dýni nakrájejte na kousky a povařte ve vodě s rumem a cukrem 10 minut. Nechejte vychladnout.
Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto přesuňte na vymazaný plech a rozetřete tak, aby bylo všude stejně silné. Potřete mákem a rozmíchejte stěrkou, aby se mák smíchal s těstem. Poklaďte půlkami švestek a meruněk. Nechte ještě asi 30 minut kynout.
Smíchejte suroviny na drobenku-140g hrubé mouky, 100g másla a 100g cukru. Těsto posypte drobenkou a dejte péct na cca 40 minut na 180 stupňů Celsia.