Recepty Hlavní jídla S masem Lahodný králík na zelenině a brambůrkách

Ingredience

1 celý králík
8 brambor
1 cibule
3 stroužky česneku
150 g anglické slaniny
650 g zeleninové směsi
500 ml kuřecího bujónu
100 g másla
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Brambory očistíme a pokrájíme na půlky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Králíka rozčtvrtíme, slaninu nakrájíme na tenké proužky, které vložíme na chvíli do mrazáku.

2

Králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle. Vyjmeme ho do pekáčku. Do výpeku na pánev přidáme cibuli, česnek, po chvilce i rajčatový protlak a polovinu vývaru. Vzniklou směs společně s bramborami přidáme k masu.

3

Pečeme při 180 °C 40 minut. Přiléváme v případě potřeby vývar. Na posledních deset minut přidáme zeleninu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3