Recepty Předkrmy Studené Lehká vaječná roláda

Ingredience

6 vajec
6 okurek
100 g mraženého zeleného hrášku
1 čerstvá červená paprika (velká)
2 mrkve (střední)
200 g vepřové šunky
½ l vody
2 kostky zeleninového bujónu
400 g bílého jogurtu
1 balení želatiny (v prášku)
forma na chleba

Postup přípravy

1

Uvaříme vejce, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Nakrájíme papriku, okurky a šunku. Dáme vše do mísy.

3

Očistíme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Uvaříme bujón. Vyndáme z něj mrkev a dáme ji do mísy. Bujón budeme ještě potřebovat.

4

V horkém bujónu rozpustíme želatinu podle pokynů na obalu. Pokud je potřeba, přidáme více želatiny.

5

Do rozpuštěné želatiny přidáme jogurt a vše důkladně promícháme.

6

Přelijeme směs a zeleninu do formy na chleba. Promícháme, přikryjeme alobalem a necháme v lednici ztuhnout, ideálně přes noc. Tip: Podáváme jako drobnou chuťovku s pečivem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4