Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Čerstvý rybíz pečlivě očistíme a opláchneme vodou. Rybíz necháme okapat.
Máslo necháme změknout, práci nám usnadní, když máslo nakrájíme na plátky, bude měknout rychleji.
Aby byl koláč nadýchaný, prosejeme mouku. Do mouky přidáme prášek do pečiva.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý pevný sníh. Žloutky vyšleháme s tvarohem, cukrem a změklým máslem.
Tvarohovou směs smícháme s prosátou moukou a na závěr vmícháme sníh.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Připravíme si formu na koláč. Vymažeme ji tukem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto a na něj nasypeme rybíz.
Koláč pečeme asi 30 minut dozlatova. Hotový koláč necháme vychladnout a vyklopíme.