Recepty Hlavní jídla Ryby Losos v listovém kabátku

Ingredience

250 g lososových filetů
1 stroužek česneku
250 g listového těsta
200 g čerstvých špenátových listů
1 vejce
citronová šťáva
olivový olej
mořská sůl

Postup přípravy

1

Lososa očistíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme mořskou solí, osmažíme ho na olivovém oleji z obou stran a již hotového jej odložíme na talířek.

2

Špenát propláchneme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nasekáme. Na rozpálenou pánev nalijeme trochu oleje a přidáme česnek, který jen krátce orestujeme.

3

Do pánve přidáme špenát, vše osolíme a dusíme po pokličkou asi 5 minut.

4

Listové těsto rozválíme a položíme na něj vrstvu špenátu a pak lososa. Opatrně zabalíme a položíme na plech s pečícím papírem.

5

Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C asi na 20 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3