Masové koule v tomatové omáčce s rýží

Ingredience

1 kg mletého masa míchaného
6 šalotek
1 vejce
2 stroužky česneku
1 lžíce tymiánu
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce majoránky
1 lžíce worcestrové omáčky
strouhanka
řepkový olej (na smažení)
400 g parboiled
Na omáčku
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
800 g loupaných rajčat (2 plechovky)
2 stroužky česneku
třtinový cukr
1 citron
1 špetka soli
1 špetka pepře

Popis

Tip: Rýži můžete nahradit těstovinami.

Postup přípravy

1

Maso smíchejte s šalotkou nasekanou najemno, vejcem, utřeným česnekem, kořením a worcestrovou omáčkou.

2

Dochuťte solí, pepřem a promíchejte. Hustotu směsi podle potřeby upravte strouhankou.

3

Vypracujte koule o velikosti pingpongového míčku. Smažte je na oleji ze všech stran dozlatova, asi 6 minut.

4

Připravte omáčku: Na trošce oleje orestujte nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte loupaná rajčata, česnek, sůl, pepř a krátce poduste, asi 5 minut. Dochuťte cukrem a citronem.

5

Masové koule podávejte s omáčkou a rýží vařenou dle návodu na obalu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3