Recepty Dezerty Pečené Mrkvové rohlíčky s povidly

Ingredience

300 g hladké mouky
180 g mrkve
150 g másla
2 lžíce zakysané smetany
švestková povidla (marmeláda)
1 vejce
moučkový cukr

Postup přípravy

1

Troubu vyhřejeme na 200 °C. Mrkev nastrouháme, necháme odstát a vyždímáme z ní šťávu.

2

Z mouky, mrkve, másla a smetany vypracujeme hladké těsto. Pokud je to třeba, přidáme mrkvovou šťávu nebo mouku.

3

Zabalíme do potravinové fólie a dáme asi na hodinu do chladu.

4

Těsto rozdělíme na 4 stejně velké díly a na pomoučněném vále z každého vyválíme tenkou placku.

5

Nakrájíme na trojúhelníky a každý naplníme povidly. Zavineme do rohlíčků, přičemž začínáme z delší strany.

6

Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 15 - 20 minut do zlatova. Podle chuti posypeme moučkovým cukrem.

7

Tip: Povidla můžete vyměnit za makovou, tvarohovou nebo ořechovou náplň.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3