Recepty Dezerty Pečené Nadýchané proteinové vafle

Ingredience

2 vejce
200 g Šmakounu meruňka
300 g řeckého jogurtu
100 g pohankové mouky
1 lžička sušené stévie
1 lžička jedlé sody

Postup přípravy

1

Celá vejce vyšleháme do husté bílé pěny s jedlou sodou a stévií.

2

Nastrouháme sladký Šmakoun na jemno a smícháme s jogurtem. Část jogurtové směsi (asi 150g) si necháme stranou jako přílohu k hotovým vaflím a zbytek zlehka vmícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec přidáme prosátou mouku.

3

Opékáme ve vaflovači na maximum, dokud se vafle nezačnou odlepovat od stěn (asi 3 minuty). Není nutno vymazávat.

4

Podáváme teplé, ozdobené jogurtovým krémem a ovocem, případně mandlemi či ořechy. Vafle můžete také posypat mletou skořicí a přelít javorovým či jiným sirupem (např. datlový, rýžový, agávový) anebo podávat s vaší oblíbenou marmeládou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3