Ingredience

200 g eidamu
3 chilli papričky
celé nové koření (dle chuti)
celý pepř (dle chuti)
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
3 stroužky česneku
1 červená cibule
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Eidam nakrájíme na kostičky, asi 1x1 až 2x2 cm velké.

2

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a rozbijeme a tymián obereme z větviček.

3

Do sklenice postupně skládáme sýr, cibuli a přidáme i další ingredience.

4

Chilli papričky můžeme přidat celé, nebo je nakrájet – podle toho, jak pikantní nálev si přejeme.

5

Až bude sklenice plná, zalijeme ji olejem tak, aby vše bylo ponořeno.

6

Sklenicí několikrát bouchneme, aby unikly vzduchové bublinky a poté ji zavřeme.

7

Uložíme na 5 - 7 dnů do lednice. Před podáváním necháme několik hodin odstát při pokojové teplotě.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3