Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Sušenky dáme do kuchyňské utěrky a válečkem rozdrtíme. Rozdrcené sušenky přidáme do misky, zamícháme s rozpuštěným máslem a mícháme, dokud se suroviny nepropojí. Směs rozdělíme do formiček (mohou být i muffinové košíčky) – do každé dáme asi 1 vrchovatou polévkovou lžíci. Pevně ji namáčkneme na dno každé formičky (na upěchování můžeme použít dno malé skleničky). Odložíme do chladničky.
Připravíme si náplň. V misce vyšleháme smetanový sýr a cukr, až dokud nebudou krémové a dobře spojené. Přidáme smetanu, kůru a šťávu z citrónu a pokračujeme ve šlehání, dokud krém nezhoustne.
Náplň rozdělíme na čtyři stejné části. Do tří částí dáme kapku pokaždé jiného gelového potravinářského barviva a pořádně promícháme. Vzniknou tři různé barevné náplně – pastelově žlutá, růžová a tyrkysová – a jeden bílý krém. Barevné náplně vložíme do samostatného cukrářského sáčku bez špičky, bílý krém do sáčku s ozdobnou špičkou. Odložíme do chladničky.
Formičky vyndáme z chladničky. Na sušenkový základ dáme do poloviny náplň libovolné barvy. Následně náplň vyměníme za druhou barvu a formu naplníme. Vršek uhladíme. Opakujeme se všemi formičkami. Zakryjeme je potravinářskou fólií a vložíme do chladničky. Necháme chladit alespoň 5 hodin.
Mezitím si připravíme čokoládová vajíčka. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu se lžící rostlinného oleje. Rozdělíme ji na 3 části, do každé dáme kapku jiného gelového potravinářského barviva a promícháme. Vzniknou 3 barvy – modrá, žlutá a růžová. Mandle v bílé čokoládě postupně namáčíme do barevné čokolády. Získáme tak mandlová vajíčka ve třech barvách.
Cheesecakes vyndáme z formiček, ozdobíme bílým krémem, navrch položíme vajíčka a podáváme.