Recepty Hlavní jídla Ryby Obalované kousky ryby v sýrovém těstíčku se šťouchanými bramborami

Ingredience

800 g treskových filetů
2 vejce
200 ml mléka
80 g tvrdého sýra
70 g hladké mouky
200 ml slunečnicového oleje
1 kg brambor (typu A)
1 cibule
1 citron
1 špetka soli
1 špetka pepře

Postup přípravy

1

Rybu nakrájejte na malé kousky, osolte je a opepřete.

2

V misce rozšlehejte vejce s mlékem. Přidejte najemno nastrouhaný sýr a podle potřeby mouku. Těstíčko dochuťte solí a pepřem.

3

Na pánvi rozpalte více oleje, aby se ryba ponořila a osmažila ze všech stran. Kousky ryby obalujte v těstíčku vždy až těsně před smažením.

4

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte do měkka.

5

Na pánvi orestujte nasekanou cibulku. Přidejte scezené brambory a rozšťouchejte je. Dochuťte solí a pepřem.

6

Rybu na talíři pokapejte citronovou šťávou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3