Recepty Dezerty Pečené Obrácený jablečný koláč

Ingredience

100 g krystalového cukru
80 g másla
1 citron
1 balení listového těsta
5 jablek

Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 190 °C a připravíme si formu na koláč.

2

V hrnci se silnějším dnem necháme rozpustit máslo. Nasypeme do něj cukr krystal a za stálého míchání necháme cukr rozpustit. Vaříme na nízkou teplotu a pozvolna, aby se vzniklý karamel nepřipálil. Výsledná barva by měla být ideálně zlatohnědá.

3

Karamel nalijeme na dno formy, lžicí ho rozetřeme a necháme vychladnout.

4

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Na karamel naskládáme plátky jablek.

5

Z citronu vymačkáme šťávu a pokapeme s ní jablka. Listové těsto rozválíme podle velikosti formy a zakryjeme s ním jablka. Těsto přimáčkneme směrem dolů ke dnu formy.

6

Koláč pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Hotový koláč necháme vychladnout a vyklopíme ho.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3