Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Někdy prostě na zdlouhavé pečení není nálada a právě pro takové případy máme připravený obrácený jablečný koláč.
Troubu předehřejeme na 190 °C a připravíme si formu na koláč.
V hrnci se silnějším dnem necháme rozpustit máslo. Nasypeme do něj cukr krystal a za stálého míchání necháme cukr rozpustit. Vaříme na nízkou teplotu a pozvolna, aby se vzniklý karamel nepřipálil. Výsledná barva by měla být ideálně zlatohnědá.
Karamel nalijeme na dno formy, lžicí ho rozetřeme a necháme vychladnout.
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Na karamel naskládáme plátky jablek.
Z citronu vymačkáme šťávu a pokapeme s ní jablka. Listové těsto rozválíme podle velikosti formy a zakryjeme s ním jablka. Těsto přimáčkneme směrem dolů ke dnu formy.
Koláč pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Hotový koláč necháme vychladnout a vyklopíme ho.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.