Recepty Dezerty Nepečené Opilé hrušky pošírované v kořeněném víně

Ingredience

8 hrušek (tvrdších)
1 l červeného vína
8 lžic krupicového cukru
8 hřebíčků (celých)
2 svitky mleté skořice

Postup přípravy

1

Nejdříve si oloupeme hrušky, stopky jim ale necháme. Připravíme si hrnec, do kterého nalijeme červené víno, a vložíme do něj hrušky stopkou nahoru. Pak přidáme koření, cukr a přivedeme k varu.

2

Hrušky takto vaříme na mírném ohni přibližně dvacet minut. Poté hrušky vyndáme a vaříme pouze víno. Množství vína zredukujeme asi na jednu třetinu, takže omáčka trochu zhoustne

3

Uvařené hrušky zespodu jemně seřízneme, aby nám na talíři stály, případně je můžeme podélně rozkrojit a na talíř položit. Přelijeme je vínovou omáčkou a zdobíme skořicí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3