Ingredience

Na bramborovu pokrývku
700 g brambor
1 vejce (žloutek)
40 ml polotučného mléka
10 ml smetany na vaření
50 g másla
sůl
Na masovou směs
700 g mletého hovězího masa
200 ml zeleninového bujónu
1 cibule (pokrájenou nadrobno)
1 mrkev (větší, pokrájenou na malé kousky)
150 g mraženého zeleného hrášku
2 stroužky česneku (drcené)
1 lžíce rajčatového pyré
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce hladké mouky
tymián
čerstvý rozmarýn
sůl
mletý černý pepř
olivový olej

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Brambory oloupáme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory rozšťoucháme a přidáme máslo. Když se máslo rozpustí, tak začneme přilévat mléko a smetanu a s pomocí ručního šlehače vyšleháme kaši. Na závěr ještě přimícháme vaječný žloutek.

2

Pustíme se do přípravy masové směsi. Na rozpáleném oleji opečeme cibuli a mrkev, poté přidáme česnek a mleté hovězí maso. Restujeme zhruba 3 minuty. Poté poprášíme moukou.

3

Do pánve přidáme rajčatové pyré, vývar, worcesterskou omáčku, bylinky, sůl a pepř. Přikryjeme pokličkou a dusíme 15 minut. Nakonec přimícháme hrášek.

4

Do zapékací mísy navršíme směs hovězího masa, na kterou navršíme připravenou bramborovou kaši. Mísu dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 20 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3