Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Pečená kapie plněná quinoou a zeleninou
Nahřejeme troubu na 190 °C. Podélně rozkrojíme kapie a odstraníme semínka.
Nakrájíme fazolky, cuketu, bazalku a dáme je do středně velké nádoby.
Zeleninu smícháme s uvařenou quinoou.
Nakrájíme nadrobno cibuli, česnek, houby, celer, mrkev a batát.
Zahřejeme pánev na střední teplotu, přidáme olej a po jeho rozpálení vložíme cibuli s česnekem. Necháme zesklovatět. Poté přidáme zeleninu a lehce ji orestujeme doměkka.
Ohřejeme rajčatový protlak na mírném plameni.
Orestovanou zeleninu přemístíme do mísy s ostatní zeleninou a promícháme.
Kapie naplníme zeleninovým mixem a opatrně zabalíme.
Naplněné kapie vložené do pekáče polijeme svrchu a okolo rajčatovým protlakem a přikryjeme alobalem.
Dáme do trouby a pečeme po dobu 45 minut. Poté vyndáme kapie z trouby, odstraníme alobal, zvýšíme teplotu na 200 °C a vrátíme je zpět. Pečeme ještě 15 minut.
Vyndáme kapie z trouby a dáme do polévkových talířů. Ještě jednou zalijeme rajčatovým protlakem dle přání.