Recepty Hlavní jídla Pečená vegetariánská plněná kapie

Ingredience

2 kapie
1 lžíce čerstvé bazalky
1 mrkev
1 řapíkatý celer
1 stroužek česneku
1 hrst zelených fazolí
1 hrnek žampionů
1 sladká brambora
1 cibule
1 cuketa
1 hrnek rajčatového protlaku
1 hrnek quinoy
1 lžíce olivového oleje
sůl
mletý černý pepř

Pečená kapie plněná quinoou a zeleninou

Postup přípravy

1

Nahřejeme troubu na 190 °C. Podélně rozkrojíme kapie a odstraníme semínka.

2

Nakrájíme fazolky, cuketu, bazalku a dáme je do středně velké nádoby.

3

Zeleninu smícháme s uvařenou quinoou.

4

Nakrájíme nadrobno cibuli, česnek, houby, celer, mrkev a batát.

5

Zahřejeme pánev na střední teplotu, přidáme olej a po jeho rozpálení vložíme cibuli s česnekem. Necháme zesklovatět. Poté přidáme zeleninu a lehce ji orestujeme doměkka.

6

Ohřejeme rajčatový protlak na mírném plameni.

7

Orestovanou zeleninu přemístíme do mísy s ostatní zeleninou a promícháme.

8

Kapie naplníme zeleninovým mixem a opatrně zabalíme.

9

Naplněné kapie vložené do pekáče polijeme svrchu a okolo rajčatovým protlakem a přikryjeme alobalem.

10

Dáme do trouby a pečeme po dobu 45 minut. Poté vyndáme kapie z trouby, odstraníme alobal, zvýšíme teplotu na 200 °C a vrátíme je zpět. Pečeme ještě 15 minut.

11

Vyndáme kapie z trouby a dáme do polévkových talířů. Ještě jednou zalijeme rajčatovým protlakem dle přání.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3