Recepty Hlavní jídla S masem Pečená vepřová kýta s rozmarýnem

Ingredience

1 kg vepřové kýty
1 l zeleninového bujónu
2 cibule
1 snítek čerstvého rozmarýnu
4 stroužky česneku
1 lžička petrželky
1 lžička sušeného oregana
1 lžička mletého kmínu
3 lžíce olivového oleje
bylinková sůl

Popis

TIP: Hotovou pečeni podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.

Postup přípravy

1

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na hrubo. Z větvičky rozmarýnu otrháme snítky a nakrájíme je na jemno.

2

Maso očistíme a osušíme papírovým ubrouskem. V misce smícháme olivový olej s oreganem, kmínem, petrželkou, lisovaným česnekem a podle chuti osolíme bylinkovou solí.

3

Marinádu promícháme a důkladně s ní pomažeme maso. Maso necháme v marinádě minimálně hodinu uležet.

4

Troubu předehřejeme na 180 °C. Do pekáče nalijeme trochu oleje, dno vysypeme cibulí a podlijeme vývarem. Maso potřeme zbylou marinádou a přikryjeme víkem nebo alobalem.

5

Maso dáme péct do vyhřáté trouby a podle potřeby podlíváme maso vývarem. Takto pečeme maso do měkka přibližně hodinu. Jakmile je dostatečně měkké, odděláme víko nebo alobal a pečeme ho dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3