Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Hotovou pečeni podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na hrubo. Z větvičky rozmarýnu otrháme snítky a nakrájíme je na jemno.
Maso očistíme a osušíme papírovým ubrouskem. V misce smícháme olivový olej s oreganem, kmínem, petrželkou, lisovaným česnekem a podle chuti osolíme bylinkovou solí.
Marinádu promícháme a důkladně s ní pomažeme maso. Maso necháme v marinádě minimálně hodinu uležet.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Do pekáče nalijeme trochu oleje, dno vysypeme cibulí a podlijeme vývarem. Maso potřeme zbylou marinádou a přikryjeme víkem nebo alobalem.
Maso dáme péct do vyhřáté trouby a podle potřeby podlíváme maso vývarem. Takto pečeme maso do měkka přibližně hodinu. Jakmile je dostatečně měkké, odděláme víko nebo alobal a pečeme ho dozlatova.