Recepty Hlavní jídla S masem Pečená vepřová panenka na víně

Ingredience

150 ml bílého vína
200 ml kuřecího bujónu
2 lžíce másla
majoránka
tymián
mletý černý pepř
sůl
700 g vepřové panenky

Popis


Postup přípravy

1

Maso očistíme a nakrájíme na širší plátky. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. Na rozpálenou pánev nalijeme olej a maso zprudka osmažíme.

2

Maso i s výpekem vložíme do pekáče a podlijeme vínem. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C.

3

Během pečení přidáme k masu majoránku, tymián a vývar podle potřeby. Maso pečeme tak dlouho, dokud není měkké a dokud není omáčky ¼ .

4

Omáčku zjemníme máslem. Hotové maso podáváme s trochou omáčky a bramborami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3