Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
„Při přípravě by šlo vyměnit klasickou smetanu za méně kalorickou zakysanou. A bílou čokoládu za standardní, která obsahuje navíc kakao a menší množství cukru,“ radí dietoložka Zuzana Pavelková Šafářová. „Samotné kakao je bohatým zdrojem hořčíku a působí rovněž jako antioxidant. Pokud ovšem bílou čokoládu milujete, klidně si takovou kalorickou bombu o svátcích dopřejte a pohlaďte svou duši. Neustále si odepírat vše, co má člověk rád, rovněž není tou správou cestou. S konzumací dezertu vždy jen počkejte alespoň půl hodiny po hlavním jídle. Vaječný žloutek dezert obohatí o mikroživiny, zejména o vitamíny řady B, ale i vitamíny A, D, K a kyselinu listovou, draslík, fluór, jód a hořčík.“
Smetanu ke šlehání zahřejeme ve vodní lázni.
Když je horká, vložíme čokoládu, necháme rozpustit a vymícháme dohladka.
Do smetany ve vodní lázni přidáme žloutky a důkladně promícháme.
Necháme zchladnout a přidáme šťávu z mandarinek.
Pěnu naplníme do šálků a necháme odpočívat v lednici dvě hodiny.
Ozdobíme mandarinkami.