Recepty Hlavní jídla Těstoviny Penne s houbovou omáčkou s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

500 g penne
2 kuřecí prsa
350 g žampionů
300 ml smetany ke šlehání bez laktózy (na vaření)
60 ml bílého vína
1 ks řapíkatého celeru
1 cibule
1 špetka muškátového oříšku
3 lžíce másla bez laktózy
čerstvá bazalka
sůl

Postup přípravy

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Stonek řapíkatého celeru nakrájíme na kostičky.

2

Žampiony očistíme, opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme je na plátky.

3

Maso očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo. Necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a zamícháme. Přidáme řapíkatý celer a houby.

4

Směs 3 minuty smažíme a podlijeme vínem. Necháme krátce povařit, aby se alkohol vypařil a přidáme smetanu.

5

Omáčku ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.

6

Ve vroucí osolené vodě uvaříme penne podle návodu na obalu.

7

Těstoviny přecedíme a vmícháme do omáčky. Podáváme s nasekanou čerstvou bazalkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3