Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Perníkové knedlíky s ořechy

Ingredience

400 g polohrubé mouky
1 vejce
½ kostky čerstvého droždí
1 lžíce krystalového cukru
1 lžička perníkového koření
1 špetka soli
2 dcl vody
Na podsypání
polohrubá mouka
Na náplň
200 g rybízové marmelády
Na ozdobu
vlašské ořechy
mletá skořice
třtinový cukr
máslo
mražené maliny

Postup přípravy

1

Nejprve si do mísy rozdrobíme droždí, přidáme špetku soli a cukru a vše promícháme. Až se droždí začne rozpouštět, přisypeme část prosáté mouky, přilijeme vlažnou vodu, přidáme vejce, zbylý cukr, perníkové koření a znovu důkladně promícháme.

2

Postupně přisypáváme zbylou mouku a vypracujeme hladké pružné těsto, které se nelepí. Mouky můžeme klidně přidat i více, je důležité, aby těsto bylo dostatečně tuhé. Připravené těsto necháme na teplém místě přibližně tři čtvrtě hodiny kynout.

3

Poté, co je těsto vykynuté, vykrajujeme lžicí kousky těsta. Ty pokládáme na pomoučněný vál, kde je rukou stlačíme na větší placičky. Na ně dáváme lžičku marmelády. Těsto opatrně zabalíme do knedlíků a necháme ještě deset minut odpočinout.

4

Připravené knedlíky vložíme do vroucí lehce osolené vody a vaříme deset minut.

5

Poté necháme odkapat a podáváme s rozpuštěným máslem, posypané vlašskými ořechy, skořicí a třtinovým cukrem. Kdo chce, může dozdobit trochou šlehačky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3