Recepty Hlavní jídla S masem Picatta z falešné telecí svíčkové

Ingredience

1 kg hovězí svíčkové (Tesco Finest Telešcí falešné svíčkové ze stehna asi 8 ks)
1 lžička soli
1 lžička pepře
60 g hladké mouky
4 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
120 ml suchého bílého vína
300 ml hovězího vývaru
1 citron (nakrájený na tenké plátky)
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce kaparů
2 lžíce petrželky (nasekané petrželové nati)

Postup přípravy

1

Telecí maso naklepeme tak, aby bylo tenké. Ochutíme ho polovinou množství soli a pepře a poprášíme moukou, přičemž přebytečnou mouku oklepeme. Na pánvi rozpustíme 2 polévkové lžíce másla a olivový olej na středně vysoké teplotě. Přidáme telecí maso (můžeme i postupně po pár kusech) a opékáme ho asi 3 minuty z každé strany (podle toho, jak máme silné plátky). Hotové maso přendáme na talíř a odložíme stranou.

2

Na tu samou pánev přidáme víno a za stálého míchání vaříme, dokud se objem nezredukuje na polovinu (asi 3 minuty). Přidáme vývar a plátky citrónu a přivedeme k varu. Znovu vaříme, dokud se objem nezredukuje na polovinu (asi 8 minut). Na závěr přidáme zbylé máslo, šťávu z citrónu, kapary a petrželovou nať. Promícháme a přidáme zbylou sůl a mletý pepř.

3

Telecí maso vrátíme na pánev a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3