Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Místo malinové marmelády můžete použít rybízovou.
Všechny ingredience na tartaletky vypracujeme na vále do hladkého těsta.
Rozdělíme jej na deset stejných částí, ty vyválíme a vmačkáváme do formiček.
Těsto propícháme vidličkou a dáme do předehřáté trouby na 190°C. Pečeme asi 10 – 12 minut.
Vychladlé tartaletky vyklopíme z formiček a potřeme malinovou marmeládou.
Mezitím ve vodní lázni šleháme vajíčka s krystalovým cukrem, dokud směs nezhoustne.
Odstavíme a do ještě horké směsi vmícháme čokoládu, smetanu, mandlový extrakt a mleté pistácie.
Vše vymícháme do hladka. Pistáciovým krémem plníme tartaletky. Necháme alespoň 6 hodin odležet.
Nakonec zdobíme šlehačkou, malinami a pistáciemi.