Recepty Polévky Poctivá rajčatová polévka s těstovinami

Ingredience

250 g těstovin fusilli
900 g rajčat
700 ml zeleninového bujónu
100 ml smetany na vaření
60 g másla
1 hrst čerstvé bazalky
1 hrst čerstvé petrželky
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžička sušeného oregana
1 bobkový list
sůl
mletý černý pepř
krystalový cukr
Na jíšku
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla

Postup přípravy

1

Rajčata zbavíme stopek, opláchneme je a osušíme. Na vrchní i spodní straně rajčat nařízneme křížek.

2

Připravíme si dvě misky, do jedné nalijeme studenou vodu. Do druhé misky dáme rajčata a zalijeme je horkou vodou. Necháme je v horké vodě asi 30 sekund, poté je přendáme do nádoby se studenou vodou.

3

Rajčata oloupeme, rozpůlíme a zbavíme se tekutého středu. Poté je nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na drobno.

4

Cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme nakrájená rajčata a dusíme je asi 15 minut. Změklá rajčata rozmixujeme dohladka a zalijeme je zeleninovým vývarem. Polévku ochutíme lisovaným česnekem a přidáme bobkový list.

5

Máslo rozpustíme, vmícháme do něj mouku a důkladně promícháme. Hotovou jíšku nalijeme za stálého míchání do polévky. Polévku ochutíme oreganem, solí, pepřem, cukrem a zjemníme ji smetanou. Vaříme ještě asi 10 minut, aby se polévka zahustila.

6

Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Bazalku a petrželku nakrájíme na drobno. Bylinky nasypeme do polévky.

7

Uvařené těstoviny scedíme a přidáme do polévky nebo je podáváme odděleně.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3