Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Rajčata zbavíme stopek, opláchneme je a osušíme. Na vrchní i spodní straně rajčat nařízneme křížek.
Připravíme si dvě misky, do jedné nalijeme studenou vodu. Do druhé misky dáme rajčata a zalijeme je horkou vodou. Necháme je v horké vodě asi 30 sekund, poté je přendáme do nádoby se studenou vodou.
Rajčata oloupeme, rozpůlíme a zbavíme se tekutého středu. Poté je nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na drobno.
Cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme nakrájená rajčata a dusíme je asi 15 minut. Změklá rajčata rozmixujeme dohladka a zalijeme je zeleninovým vývarem. Polévku ochutíme lisovaným česnekem a přidáme bobkový list.
Máslo rozpustíme, vmícháme do něj mouku a důkladně promícháme. Hotovou jíšku nalijeme za stálého míchání do polévky. Polévku ochutíme oreganem, solí, pepřem, cukrem a zjemníme ji smetanou. Vaříme ještě asi 10 minut, aby se polévka zahustila.
Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Bazalku a petrželku nakrájíme na drobno. Bylinky nasypeme do polévky.
Uvařené těstoviny scedíme a přidáme do polévky nebo je podáváme odděleně.