Pohankové krekry

Ingredience

150 g pohankové mouky
100 g špaldové mouky
70 g másla (přepuštěného)
50 ml mléka
1 vejce (žloutek)
mořská sůl (hrubozrnná)
sezam
lněná semínka

Postup přípravy

1

Mouku smícháme s rozpuštěným máslem a mlékem. Vypracujeme hladké těsto, které se nám nebude lepit na ruce.

2

Z těsta vytvoříme bochánek a rozdělíme ho na dvě části. Z obou částí vyválíme cca 0,5 cm tlustou placku, ze které pak vykrajujeme požadované tvary.

3

Vykrojené těsto naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme ho rozšlehaným žloutkem.

4

Na závěr krekry posypeme hrubozrnnou solí a semínky. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 15 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3