Recepty Polévky Polévka z kořenové zeleniny

Ingredience

150 g mrkve
100 g kořenové petržele
100 g celeru
1 cibule
1 lžíce másla
200 ml smetany na vaření
500 ml zeleninového bujónu
½ lžičky tymiánu
sůl
mletý černý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy

1

Petržel, cibuli, mrkev a celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

2

V hrnci rozehřejeme máslo a zeleninu orestujeme. Přidáme 500 ml zeleninového vývaru a přivedeme k varu.

3

Vaříme asi 20 minut. Jakmile je zelenina měkká, ochutíme polévku solí, tymiánem a pepřem.

4

Pomocí ponorného mixéru zeleninu v polévce rozmixujeme. Do hotové polévky nalijeme smetanu. Čerstvou petrželku nakrájíme najemno a servírovanou polévku ozdobíme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3