Recepty Polévky Pórková polévka s cizrnou a sušenými rajčaty

Ingredience

3 lžíce extra panenského olivového oleje
1 cibule
4 pórky (celé)
400 g cizrny ve slaném nálevu (1 plechovka)
1 l zeleninového bujónu
1 lžíce tymiánu
150 g sušených rajčat v oleji
petrželka
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Na části oleje osmahněte nasekanou cibulku.

2

Přidejte pórek nakrájený na plátky a slitou cizrnu.

3

Zalijte vývarem, dochuťte tymiánem, solí a pepřem.

4

Krátce povařte, asi 7 minut. Po odstavení můžete část pórku a cizrny dát stranou na ozdobu, zbytek v polévce rozmixujte.

5

Mezitím na trošce oleje orestujte sušená rajčata.

6

Polévku nalijte do talířů.

7

Ozdobte ji uvařeným pórkem, cizrnou a orestovanými rajčaty. Zakapejte extra panenským olivovým olejem a dochuťte petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3