Recepty Polévky Pórková polévka s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

1 pórek (velký)
1 l zeleninového bujónu
150 ml smetany ke šlehání bez laktózy
4 lžíce olivového oleje
1 špetka pepře
1 špetka soli

Popis

TIP: Přimíchat můžeme i smetanový sýr bez laktózy, který necháme v polévce rozvařit.

Postup přípravy

1

Pórek nakrájíme na malé kousky. Ve velkém hrnci si rozehřejeme olivový olej a pomalu smažíme pórek, dokud není opečený dozlatova.

2

Pórek nezapomeneme osolit a opepřit dle chuti.

3

Poté zalijeme litrem zeleninového vývaru a zhruba 10 minut povaříme.

4

Na závěr přidáme smetanu a povaříme ještě dalších 5 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3