Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Pro ještě lepší chuť ji pokapejte kvalitním olivovým olejem.
Cibuli a brambory oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobno a brambory na kostičky.
Pórek důkladně očistíme a nakrájíme na hrubo. V hrnci rozpustíme máslo a krátce na něm orestujeme máslo a pórek.
Polévku zalijeme vývarem a přidáme do ní brambory. Polévku necháme vařit, dokud není zelenina měkká.
Polévku vylepšíme chutnou slaninou a smaženým chlebem. Slaninu nakrájíme na drobno, chleba na kostky. Na pánvi nejprve orestujeme slaninu dozlatova. Hotovou slaninu odložíme do mističky a následně orestujeme chleba dozlatova.
Hotovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, nalijeme do ní mléko a smetanu, zamícháme a necháme ještě povařit. Podle chuti ji osolíme a opepříme.
Hotovou polévku podáváme se smaženým chlebem a slaninou.