Recepty Hlavní jídla S masem Porto krkovička se salátem z grilované zeleniny

Ingredience

600 g vepřové krkovice (Tesco Grill Master Marinované vepřové krkovice bez kosti Porto)
Salát:
200 g zelených fazolí
1 cuketa
100 g rukoly
2 čerstvé červené papriky
400 g cizrny ve slaném nálevu
10 sušených rajčat v oleji
60 g vlašských ořechů
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
1 špetka mleté papriky
Dresink:
30 ml olivového oleje
30 ml balzamikového octa
1 špetka soli
1 špetka pepře

Postup přípravy

1

Marinovanou krkovičku vyndáme z obalu. Na rozpáleném grilu ji grilujeme přibližně 15 minut, občas maso otočíme. Potom si ho odložíme stranou.

2

Mezitím umyjeme a osušíme cuketu, zelené fazolky a papriky. Cuketu a papriky nakrájíme na menší kousky. Z fazolek odřízneme tvrdé konce a zbytek nakrájíme je na kratší kousky. V malé misce smícháme 2 polévkové lžíce olivového oleje, prolisovaný česnek, sůl, mletý pepř a mletou červenou papriku. Směsí polijeme nakrájenou cuketu, papriky i fazolky a pořádně promícháme.

3

Připravenou zeleninu rozložíme na hliníkový tácek nebo ji můžeme položit přímo na gril. Na rozpáleném grilu grilujeme 6–8 minut.

4

Mezitím v misce smícháme rukolu, nakrájená sušená rajčata, scezenou cizrnu a vlašské ořechy. Přidáme grilovanou zeleninu a promícháme.

5

Připravíme si dresink. V misce smícháme olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř. Dresinkem polijeme salát a promícháme.

6

Salát servírujeme s grilovanou marinovanou krkovičkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3