Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Z 250 g másla získáte cca 150 g Ghí, takže doporučujeme si Ghí na delší dobu připravit, alespoň ze 4 kostek másla.
Máslo dáme do hrnce a na mírném plameni necháme máslo roztopit. My jsme zvolili indukci na 9 stupňů. Máslo jsem nechali rozpustit na 4.
Když se máslo rozpustí, zahříváme ho po dobu 15 minut stále na mírném plameni. Snížili jsem stupeň zahřívání ze 4 na 3 a 15 minut jsme máslo nechai svému osudu.
Ghí je hotové, když se nahoře rozpuštěného másla srazí bílkovina.
Vezmeme menší rendlík, sítko a tenčí utěrku, která máslo propustí. Na rendlík dáme sítko, do sítka vložíme utěrku a takto přes utěrku přecedíme máslo do rendlíku.
Přeceděné máslo můžete nalít do sklenice a uchovávat ho v lednici klidně i delší dobu jak měsíc.