Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
V míse smícháme mouku, změklé máslo, vejce, vodu a špetku soli a vypracujeme v hladké těsto, které obalíme fólii a dáme alespoň na 30 minut do lednice odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Na pánvi s olivovým olejem podusíme špenátové listy s prolisovaným česnekem. Přidáme na kousky nakrájený tempeh a krátce orestujeme. V misce rozšleháme vejce se smetanou, přidáme eidam a špetku soli.
Z těsta vyválíme placku, kterou vyložíme formu. Na těsto poklademe špenát s tempehem a zalijeme smetanou smíchanou s vejcem a eidamem.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170 °C 30 minut.
Koláč podáváme ještě teplý, nebo vychlazený.