Raw čokoládový dort s pistáciovou krustou

Ingredience

Pistáciová krusta
4 lžíce pistácií (drcených a další na vrch dortu)
2 lžíce strouhaného kokosu
2 lžíce mandlí (předem namočených na 6 hodin)
1 lžíce agáve sirupu
Náplň
300 g oříšků kešu
200 g kakaa
250 ml kokosového oleje
100 ml agáve sirupu
200 ml vody
½ banánu
100 g sušených datlí (předem namočených na 6 hodin)
1 špetka soli

Postup přípravy

1

V mlýnku nameleme sušený kokos a namočené mandle v lepkavou hmotu a smícháme je s drcenými pistáciovými oříšky. Přidáme agáve sirup, promícháme v hmotu a natlačíme do dortové formy. Tu vložíme na 60 minut do lednice.

2

Datle rozmixujeme v hladkou pastu. Tu vyndáme a v mixéru nyní rozmixujeme kešu ořechy s vodou, solí a agávovým sirupem. Poté přidáme datlovou pastu, kokosový olej, kakao, banán a mandle. Mixujeme, dokud nám nevznikne hladká hmota.

3

Náplň navršíme rovnoměrně na pistáciovou krustu, vrch zasypeme pistáciovými oříšky a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3