Recepty Dezerty Nepečené Raw švestkové kuličky s mákem

Ingredience

10 ks švestek (měkkých)
200 g slunečnicových semínek (mletých)
200 g oříšků kešu
200 g rozinek (nebo datlí)
100 ml kokosového oleje
200 g mletého máku
5 lžic kokosového cukru

Popis

Raw švestkové kuličky jsou výbornou a energicky vydatnou verzí běžného receptu. Tento raw recept je lépe stravitelný, nezatěžuje organismus a díky slunečnici obsahuje spoustu vitamínu E a zajišťuje produkci červených krvinek. V tomto jídle najdete velké množství esenciálních kyselin, antioxidantů a díky máku také slušnou dávku vápníku.

Postup přípravy

1

Kešu ořechy a rozinky nebo datle si namočíme 2 hodiny předem.

2

Slunečnicová semínka, namočené datle či rozinky a kešu rozmixujeme.

3

Do rozmixované směsi přidáme polévkovou lžíci kokosového oleje a těsto vymícháme.

4

Z připraveného těsta na švestkové kuličky si odtrhneme část, rozmáčkneme ji na dlani, umístíme do ní švestku a vytvarujeme kuličku. Takto postupujeme, dokud neuděláme všechny kuličky.

5

Mák promícháme s kokosovým cukrem a následně v něm raw kuličky obalíme.

6

Švestkové kuličky podáváme polité teplým kokosovým olejem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3