Rebarborový džem

Ingredience

900 g řapíku rebarbory
1 balení gelfixu 2:1
150 ml vody
1 citron
1 pomeranč
60 g krystalového cukru

Postup přípravy

1

Rebarboru i pomeranč oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.

2

Nachystáme si hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Ve vroucí vodě rebarboru a pomeranč uvaříme. Vaříme asi 15 minut.

3

Směs ochutíme šťávou z jednoho citronu. Vše rozmixujeme ponorným mixérem.

4

Z cukru odebereme 3 lžíce a smícháme je s gelfixem. Směs dáme do rebarbory a vaříme 5 minut. Po pěti minutách přidáme zbytek cukru a ještě krátce povaříme, aby se všechen cukr rozpustil.

5

Hotový džem plníme do teplých a čistých sklenic, pevně je uzavřeme a otočíme víčkem dolů. Sklenice necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3