Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Méně tradiční rebarborový džem musíte ochutnat, třeba s čerstvě upečenou vánočkou.
Rebarboru i pomeranč oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
Nachystáme si hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Ve vroucí vodě rebarboru a pomeranč uvaříme. Vaříme asi 15 minut.
Směs ochutíme šťávou z jednoho citronu. Vše rozmixujeme ponorným mixérem.
Z cukru odebereme 3 lžíce a smícháme je s gelfixem. Směs dáme do rebarbory a vaříme 5 minut. Po pěti minutách přidáme zbytek cukru a ještě krátce povaříme, aby se všechen cukr rozpustil.
Hotový džem plníme do teplých a čistých sklenic, pevně je uzavřeme a otočíme víčkem dolů. Sklenice necháme vychladnout.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.