Recepty Dezerty Pečené Recept na nejlepší rychlou bublaninu

Ingredience

4 vejce
250 g krupicového cukru
1 balíček vanilkového cukru
250 g polohrubé mouky
500 g jahod (nebo jiného sezónního ovoce)
moučkový cukr na posypání

Popis

Proč si ovocnou bublaninu zamilujete

Ovocná bublanina představuje tradiční český moučník, který nejen skvěle chutná, ale je jednoduchý a rychlý na přípravu. Využijte do ní prakticky jakékoli sezonní ovoce za zahrádky (třešňová bublanina) nebo i z lesa (borůvková bublanina). Uvidíte, že se po ní jen zapráší. Každé ovoce dodá bublanině trochu jinou chuť. Pokud máte rádi spíše kyselejší bublaninu, zkuste využít angrešt nebo rybíz.

TIP: Vyzkoušejte lahodnou třešňovou bublaninu s jogurtem nebo meruňkovou bublaninu bez přidaného cukru.

Postup přípravy

1

Předehřejte si troubu na 180 °C.

2

Vejce vyšlehejte s oběma cukry a 4 lžícemi vlažné vody do pěny.

3

Vmíchejte mouku a těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy.

4

Omyté a osušené jahody smíchejte se lžící mouky a posypte jimi povrch těsta.

5

Formu vložte do vyhřáté trouby a pečte dozlatova zhruba 15 až 20 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3