Recepty Dezerty Pečené Recept na zdravou velikonoční nádivku

Ingredience

10 ks vejce
50 g másla (změklého)
300 g celozrnného toustového chleba
130 g baby špenátu
čerstvá bazalka
sůl
mletý černý pepř

Popis

Velikonoční nádivku si upečte podle tradice na Bílou sobotu k večeři. Aby se vám dobře spalo, vyzkoušejte zdravou velikonoční nádivku ve vegetariánské verzi. Nádivku můžete připravit i ve formě na muffiny.

Postup přípravy

1

Předehřejte si troubu na 150 °C.

2

Baby špenát spařte horkou vodou.

3

Do dvou misek rozdělte vajíčka na žloutky a bílky. Z bílků a soli vyšlehejte tuhý sníh.

4

Žloutky vyšlehejte spolu s rozpuštěným máslem, solí a pepřem.

5

Toustový chleba nakrájejte na menší kostičky a opražte je nasucho na pánvi.

6

Připravte si menší hluboký pekáček (nebo formu na muffiny) a vyložte pečícím papírem.

7

V míse promíchejte vyšlehané žloutky s kostičkami toustového chleba.

8

Přidejte spařený baby špenát a bazalku. Poté opatrně vmíchejte sníh z bílků.

9

Směs přelijte do pekáčku (případně do formy na muffiny) a pečte dozlatova zhruba 35 minut.

10

K nádivce můžete připravit ještě zeleninový salát.

11

TIP: Vyzkoušejte službu Tesco online nákupy. Ušetříte si čas, který byste jinak strávili v supermarketu. Vyhnete se frontám na pokladně a celý nákup vám přineseme až ke dveřím.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3